Hétfő-szombat 9-17 h
Vasár- és ünnepnap
10-17 h

Kiállított gépkocsik

1905-ös modell - ÚJ!
1923 Cadillac Phaeton Convertible
1932 Cadillac La Salle Sedan
1936 Cadillac 7529 Convertible Sedan - ÚJ!
1942 Cadillac 62-es Sedan

1954 Cadillac Eldorado Convertible
1958 Cadillac Sixty Special
1959 Cadillac Coupe

1965 Cadillac De Ville Convertible
1967 Cadillac De Ville Convertible
1978 Cadillac De Ville Sedan
1983 Cadillac Strech Limusine
1993 Cadillac Allente Convertible

Tervezett:
1912-1914 modell

Fecskefarok: a Cadillactől a női divatig

Ki gondolta volna, hogy  a Cadillac által 1940-es évek második felében indított „tail fin” őrület eléri a 21. századi divatvilágot?!
Hihetetlen, de így van.
Amikor a II. világháború után a Cadillac visszatért az autógyártáshoz, sebtében az 1941-es modellekhez nyúlt vissza. Volt azonban valami, ami akkor történt, amikor a GM  vezetőit, többek között a fő tervezőt és csapatát meghívták egy katonai bázisra, hogy bemutassák Amerika új csodafegyvereit, a P-Lighting harci repülőket. Egy fiatal tervező hazafelé azon gondolkodott, hogyan illeszthetné a formákat az amerikai álomautók karosszériájába, és megszülettek a Cadillac gyönyörű, áramvonalas, fecskefarokkal díszített, nagy teljesítményű luxus autói.
Amikor Bill Mitchell és Frank Hershey megtervezte a fecskefarkat a Cadillac Design Stúdióban, álmában sem jutott volna eszébe, hogy a következő évszázadban csinos női lábakat díszítenek az amerikai luxus járgányok design elemei. De nézzék csak!
Az 1959-es 62 Series gyönyörű rakétafarkai megihlették a Prada Divatházat, mely az alábbi cipőket dobta 2012.-es kollekciójában piacra, ráadásul a Cadillac-nél használt jellegzetes,  elképesztő színkombinációkban.

fecskefarok-cipo_1 fecskefarok-cipo_2

Ki gondolta volna, hogy a Cadillac által 1940-es évek második felében indított „tail fin” őrület eléri a 21. századi divatvilágot?!

Hihetetlen, de így van.

Amikor a II. világháború után a Cadillac visszatért az autógyártáshoz, sebtében az 1941-es modellekhez nyúlt vissza. Volt azonban valami, ami akkor történt, amikor a GM vezetőit, többek között a fő tervezőt és csapatát meghívták egy katonai bázisra, hogy bemutassák Amerika új csodafegyvereit, a P-Lighting harci repülőket. Egy fiatal tervező hazafelé azon gondolkodott, hogyan illeszthetné a formákat az amerikai álomautók karosszériájába, és megszülettek a Cadillac gyönyörű, áramvonalas, fecskefarokkal díszített, nagy teljesítményű luxus autói.

Amikor Bill Mitchell és Frank Hershey megtervezte a fecskefarkat a Cadillac Design Stúdióban, álmában sem jutott volna eszébe, hogy a következő évszázadban csinos női lábakat díszítenek az amerikai luxus járgányok design elemei. De nézzék csak!

Az 1959-es 62 Series gyönyörű rakétafarkai megihlették a Prada Divatházat, mely az alábbi cipőket dobta 2012.-es kollekciójában piacra, ráadásul a Cadillac-nél használt jellegzetes, elképesztő színkombinációkban.